Jeg ved, jeg er smittet

Du skal selvfølgelig i behandling, hvis du ved at du har en sexsygdom. Derefter er det meget vigtigt at gå tilbage i smittekæderne og kontakte dem, der kan have smittet dig. –Uanset hvilken sexsygdom du har. Lad os tage klamydia som eksempel.

Hvem kan have smittet dig?

Du kan have haft klamydia i lang tid, inden du har opdaget sygdommen. Derfor kan det være svært at vide, hvem du er blevet smittet af. Hvis du har fået symptomer, vil de som regel tidligst være kommet 2-3 uger efter, du er blevet smittet.

Er kæresten smittet?

Klamydia smitter nemt. Hvis du er smittet, er der derfor stor sandsynlighed for, at din kæreste også har klamydia. Sørg derfor for at fortælle, at du har klamydia, så din kæreste bliver undersøgt og behandlet samtidig med dig. Hvis du selv bliver behandlet, men din smittede kæreste ikke gør, kan du få klamydia igen.

Glem ikke de tidligere partnere

Har du haft andre partnere inden for de sidste 6-12 måneder, skal den eller de personer også have besked. Når du giver besked videre, er du med til at forhindre, at klamydia spreder sig. Hvis du ikke selv vil, kan du få lægen til at kontakte dine partnere.

Partneropsporing foregår lettest ved, at du selv kontakter din nuværende og tidligere partnere. Er det svært for dig at fortælle det, så skriv et brev, hvor du opfordrer dem til at søge læge og blive testet. Hvis du af en eller anden grund ikke bryder dig om at gøre dette selv, kan du bede din læge om at kontakte vedkommende.

Hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget, kan du også klikke dig videre til følgende steder, hvor du kan ringe eller maile og der vil være unge rådgivere, som kan hjælpe dig på vej. Du kan selvfølgelig være helt anonym.

Christina