Jeg tror, jeg er smittet

Hvis du tror du er smittet med en sexsygdom, skal du kontakte din egen læge, en anden læge, hvis du ønsker det, eller en sexsygdomsklinik. Her kan du blive undersøgt, så du kan komme i behandling, hvis du er smittet. Husk, at der er mange som er smittet, men som ikke har symptomer.

Vigtigt

Når du selv er kommet i behandling, er det vigtigt at gå tilbage i smittekæderne. Det vil sige, at de som kan have smittet dig - eller som du kan have smittet - inden for de sidste 6 - 12 måneder skal kontaktes, så de kan blive undersøgt og evt. behandlet. Du kan vælge, at du selv kontakter dem, eller du kan bede din læge om at kontakte dem for dig, hvis du ikke bryder dig om selv at kontakte den/de person(er) det drejer sig om.

Er kæresten smittet?

Nogle sygdomme fx klamydia, smitter nemt. Hvis du er smittet, er der derfor stor sandsynlighed for, at din kæreste også har klamydia. Sørg derfor for at fortælle, at du har klamydia, så din kæreste bliver undersøgt og behandlet samtidig med dig. Hvis du selv bliver behandlet, men din smittede kæreste ikke gør, kan du få klamydia igen.

Selv om du er i behandling, skal du huske at bruge kondom, så du ikke smitter andre, eller selv blive smittet igen.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål, eller er i tvivl om noget, kan du kontakte en rådgivningslinje som
Sexlinien for unge - sexlinien.dk
Aids-linien - aids-linien.dk
sexsygdomme.dk kan du finde en liste over sexsygdomsklinikker og speciallæger som du kan kontakte.

Katrine